Jan Henning Larsen Utstilling «TRE» hos Galleri Briskeby

Utstillingen «TRE» er Jan henning Larsens tredje seperatutstilling i Galleri Briskeby. Denne gangen viser han en kombinasjon av treskulpturer og tresnitt på lerret og papir. Utover tradisjonelle trykk på papir arbeider han med tresnitt i storformat på lerret. Han bearbeider platene med sag, fres og treskjærerjern, som gir bildene et rått og spontant uttrykk. Tematikken hos Larsen er gjennomgående knyttet til bygdelandskap og – kultur, magi og overtro.

En tilbakevendende historie som går i små og store sirkler, der gjenstander og hendelser gjennoppstår i nye former. En billedverden som blant annet skildrer enkeltmenneskets møte med det moderne samfunn. Den karikerte stilen legger grunnlag for videre fortolkning hos betrakteren.

Jan Henning Larsen utstilling i Galleri Briskeby. Møt kunstneren på utstillingsåpning torsdag 1 nov.

Tresnitt

Denne teknikken er blant verdens eldste trykkemetoder. Det hvite partiet i bildet blir skåret bort med kniv eller huljern, slik at motivet blir stående igjen i opphøyet relieff. Ved fargetresnitt skjæres det gjerne ut en trykkplate for hver eneste farge. Deretter påføres treplaten trykksverte ved hjelp av valser. Under selve trykkingen overføres trykksverten fra treplatens opphøyde partier til papiret.

Følg Jan Henning Larsen på Instagram for et utvalg av kunstnerens verk @Jan Henning Larsen

"Småby" 90x56 cm, Jan Henning Larsen

Jan Henning Larsen er født i Bergen 1966, og er utdannet ved Statens Høgskole for Kunsthåndverk og Design i Bergen. han har hatt en rekke seperat og gruppeutstillinger de siste årene, og har nylig vært representert på Høstutstillingen og Østlandsutstillingen, i tillegg til utstillingen «Avtrykk – Tresnitt fra fem århundrer» som ble vist på Nasjonalmuseet i 2016.

Utstillingsåpning torsdag 1 november. Galleri Briskeby. Skovveien 27, 0257 Oslo.

Jan Henning Larsen «TRE» Treskulptur og tresnitt på lerret og papir. Velkommen til åpning torsdag 1 november kl 1800.

Utstillingen står t.o.m 25 november.

Galleri Briskeby, Skovveien 27, 0257 Oslo, Tlf: 0047 24118700, galleribriskeby.no