Nikolai Torgersen

Fast Forward er stolt av bidrag med produksjon av film til kunstner Nikolai Torgersens separatutstilling hos Fineart Oslo – | 96 notes on how scaring a little boy can make him abandon reality (for ever) | Utstillingen står fra 25.8 – 11.9 2022.

Nikolai Torgersen | 96 notes on how scaring a little boy can make him abandon reality (for ever) Edit – S. Kvamme

NIKOLAI TORGERSEN (f. 1990) er en norsk kunstner med utdannelse fra Einar Granum Kunstfagskole. Torgersens kunstnerskap består av blant annet tegninger, maleri, digitale trykk og skulptur, og verkene innehar ofte en interessant blanding av realisme og abstraksjon.

– Etter å ha levd store deler av livet mitt i en virkelighetsflukt både med overdreven destruktiv rusbruk og fornektelse av barndom og oppvekst har virkeligheten og den såkalte objektive realismen etterhvert blitt veldig lite håndfast og konkret for meg. Begrepet realisme er problematisk fordi det kun tar hensyn til synssansen. Jeg prøver å argumentere for at virkeligheten ikke er det man ser. Når man snakker om realisme, er det som om man bare har én sans: Synet. Men menneskets syn er svakt, så jeg forsøker å beskrive virkeligheten fra alle sanseaspekter. Ikke bare det jeg ser. – Nikolai Torgersen