Verdensrekord med Widerøe og norske operasolister

For å markere grunnlovsjubileet og utgivelse av «Uhørt Grieg», drar Norges mest profilerte og anerkjente operasolister på omfattende turné for å samle landet og sette verdensrekord i flest konserter på 12 timer.

I forbindelse med grunnlovsjubileet, har Reza Agahmir fra Iran samlet det ypperste av norske mannlige operasolister i Reza e iRagazzi – Reza og gutta. Sammen har de spilt inn 13 av Edvard Griegs låter slik du aldri har hørt dem tidligere.

For å markere utgivelsen av albumet, ville Ragazzi spille så mange konserter som mulig i forskjellige byer rundt i Norge på én dag. For å se vakre Norge, for å bringe Grieg og nasjonalromantisk sang ut til folket og for å prøve å sette verdensrekord.

Ordførere og publikum vil ønske gutta velkommen på flyplasser langs denne konsertruten:
Tromsø, Stokmarknes, Svolvær, Bodø, Leknes, (via Bodø) Mo i Rana, Mosjøen, Trondheim, Sandefjord og Bergen.

Dette er et offisielt Guinness World Records event som kommer i den store Guinness boken om de lykkes.

Med på laget er også flyselskapet Widerøe. De falt for ideen om et verdensrekordforsøk og er ansvarlig for å frakte solistene mellom konsertene.

Verdensrekordforsøket starter i Tromsø den 21. mai. Ruten går sørover, innom 10 destinasjoner og ender opp i Bergen, til åpningen av festspillene.

Og når verdensrekorden forhåpentligvis er et faktum kan publikum møte helt ferske rekordholderne på Logen bar kl 22:30 til feiring og sang.

Detaljer om konsertene:
Tromsø (i avgangshallen/innenfor security kl. 08:05), Stokmarknes (kl. 09:39), Svolvær (kl. 11:30) , Bodø (i avgangshallen/innenfor security kl.12:15), Leknes (kl. 13:00) (via Bodø) Mo i Rana (kl.14:47), Mosjøen (kl. 15:30), Trondheim (i avgangshallen/innenfor security kl. 16:40), Sandefjord (kl. 18:15) og Bergen (19:40).