Kristiania Design – Fra lerret til tekstil

Fra lerret til tekstil: Bjarne Melgaard og Kristiania Design møtes i krysningspunktet mellom kunsten og det kommersielle

I tett samarbeid med Bjarne Melgaard, har Kristiania Design tolket hans verker i en eksklusiv tekstil-serie bestående av veggtepper og puter, signert av Melgaard. En rekonstruksjon av Melgaards strek til innovativ tekstildesign.
–For meg handler dette om å gi noe tilbake. Kunstverden kan jo oppleves utilgjengelig for mange. Dessuten er det spennende, fra en kunstnerisk perspektiv, å plassere og re-tolke disse verkene i en ny kontekst. De har blitt egne verker i seg selv, forteller Melgaard.

Verkene Melgaard og Kristiania Design har samarbeidet om er «En ost på en sydhavsøy», «Selvportrett når du forstår at de nærmeste aldri mere er det» og «Selvportrett etter at Kristina Lugn blir bedratt for nesten tre millioner og får høre at hun aldri har gjort noe for noen».
Alle har de vært en sentral del av utstillingen «En ost på en sydhavsøy og chill-out med Kristina Lugn» – en utstilling bestående.

Les mer om prosjektet her: Kristiania Design