Bjarne Melgaard utstilling «Bummed Out» hos Galleri Fineart

Fast Forward bidrag film i forbindelse med Bjarne Melgaard utstilling «Bummed Out» hos Galleri Fineart i Oslo.


Edit – Svein Kvamme

Kunstnere, forfattere og komponister går ikke på veggen under lockdown, de går til sitt arbeid i ensomhet, som de alltid har gjort. Bjarne Melgaard har 5 meter til jobben, verdens fineste kjæreste og samarbeidspartner i stylist og kunstner Patrice Deste. Sammen har de øyenstenene Nanna og Frigg, parets to franske bulldoger. Så ja, Melgaard føler seg privilegerte. Han fikk en haug med kanseleringer den uken i mars, men avtaleboken er fremdeles full helt ut i 2022.

Bummed Out | Bjarne Melgaard / 18.06 – 06.07

Han er aktuell med utstilling i Köning Gallery i Tokyo juli, og nå, mens malingen tørker, er han straks klar med utsmykningsoppdrag for Tjuvholmens nye tilskudd på restaurantfronten, Arts, og med sin aller første maleriutstilling i Fineart Oslo.

Bjarne Melgaard har kjent på både energi i det å stå opp tidlig og få gjort mye, skrive bok, tegne, male, men han har også kjent på depresjoner som følge av tiden. Det er ikke første gangen han står i kriser. Han har levd med det å miste nære venner i aids gjennom 30 år. Det er en vond parallell til pandemien som har preget verden med full kraft siden mars. Han er takknemlig over å være frisk og bosatt i Oslo nettopp nå under denne spesielle tiden, og han føler med alle som har fått livene sine snudd opp-ned og mistet sine kjære.

Med utstillingen håper han å bringe litt glede inn i livet igjen. Maleriene er preget av både håp og fortvilelse, av det usagte og det uttalte. Litt som tilværelsen akkurat nå.- Galleri Fineart

Bjarne Melgaard - "Paranoia"